понеділок, 5 листопада 2018 р.




10 фактів про українську мову і не тільки...






Українську мову часто називають однією з наймилозвучніших і найпрекрасніших мов у світі. Наша мова – це мова дитинства і мова досвіду, мова відкриттів і мова досягнень, мова творчості, мова натхнення, мова пісні.




А ще нашу мову часто порівнюють з діамантом, тому ми відтворили макет коштовності з цитатами з поезій видатних українців на його гранях – як символ найціннішого скарбу України.




Звичайно, наша мова  багата своєю історією, цікава, а ще, виявляється, насичена просто вражаючими фактами,  які ми зібрали і  представили вашій увазі на виставці «10 фактів про українську мову».



Чи знали ви, що вірш «Заповіт» Тараса Шевченка має рекордну кількість перекладів, а легендарна «Енеїда» Івана Котляревського стала початком нової української літературної мови? Чи намагалися ви, коли-небудь, підібрати синоніми до слова «бути»? Здається неймовірним, але їх в українській мові 45...




Більше фактів ви можете дізнатися, завітавши до нашого читального залу. До вашої уваги пропонується література, що розширить не тільки  ваші знання з історії походження української мови, а й ознайомить з народною мудрістю, з майстрами народного слова, з порадниками та помічниками – словниками й довідниками.




                               Знати #українську_це_модно!




                                  Запрошуємо до перегляду!







Немає коментарів:

Дописати коментар