неділю, 10 грудня 2017 р.

Навчання та робота за кородоном. Як захистити себе?

Під такою назвою в нашому відділі в рамках тижня правових знань  пройшов тренінг для учнів ПТУ№26.



На сьогодні Україна посідає четверте місце в світі за кількістю трудових мігрантів, адже їх нині майже 8 мільйонів! Звичайно міграційні наміри молоді під впливом несприятливих умов на батьківщині носять вимушений характер. Як убезпечити тих, хто виїжджає на навчання чи роботу за кордон? На це питання люб'язно згодилася відповісти спеціаліст кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Терещенко Світлана Олександрівна.


Всі юридичні аспекти правильного оформлення робочих віз чи віз на навчання, правила поведінки в країні, де збираєшся проживати, куди звертатися в разі потреби за допомогою та багато інших питань були розкриті в її розповіді.

Практична частина тренінгу включала в себе розбір конкретних ситуацій, що іноді виникають у працюючих за кордоном та відповіді на запитання присутніх, а їх було не мало.

В кінці зустрічі присутні отримали буклети з практичними порадами як убезпечити себе в разі виїзду на навчання чи роботу за кордон та познайомилися з літературою, яка є в нашій бібліотеці на цю тему.


Звичайно, справа кожного вибирати свій  шлях у житті, але хотілося б , щоб у нашій країні ситуація на ринку праці змінилася б на краще і ці молоді, гарні хлопці залишася жити і працювати вдома в Україні, адже саме вони - її майбутнє.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар