четвер, 29 січня 2015 р.

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ
29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті героїв Крут.В нашій історії немало славних і водночас трагічних сторінок. Подвиг героїв Крут тому підтвердження. Багато років ця тема – бій під Крутами замовчувалась і тільки за часи незалежності проявилася в численних публікаціях  та неоднозначній критиці. Проте безсумнівним залишається одне: бій під Крутами став яскравим свідченням високої гідності величних представників української нації, могутнім джерелом її духовної військової сили, наснаги в боротьбі за власну незалежність. Хоча з військової точки зору бій під Крутами і був програний жменькою юнаків - одчайдух, але моральну перемогу здобули вони, відтак їхній подвиг назавжди золотими літерами вписаний у канони безсмертя й високим героїзмом у наші серця.

Саме цій даті був присвячений вечір історичної пам’яті «Крути – трагедія і гордість України», який провели  працівники юнацького відділу ЦМБ ім.Горького для учнів ПТУ№26.

         Сьогодні, як ніколи актуальна тема подвигу крутянців, який навчає, що свобода і доля України залежать від готовності кожного українського громадянина поважати і захищати інтереси своєї країни – такий висновок зробив кожний присутній на цьому заході.



Немає коментарів:

Дописати коментар