четвер, 10 березня 2016 р.

"Свого сина пам'ятає Україна"

      Тарас Григорович Шевченко...

      Один з найбільших діамантів у величній пекторалі історії України, а його поезії - то неперевершені перла у намисті української літератури. Він відкрив світові силу і красу українського слова, підніс українську літературу на висоту, гідну народу з багатим історичним минулим. Поет-селянин відобразив у своїх творах усю глибину народної творчості, горе, скорботу та гнів народу. Яскравим вогнем свого "Кобзаря" Тарас Григорович вивів свій народ із мороку забуття на світлий шлях.

     Тому в нас виникло бажання привернути вашу увагу до величі українського генія - Тараса Григоровича Шевченка. І сьогодні, в його день народження, ми відкриваємо для вас виставку-перегляд "Свого сина пам'ятає Україна".



     Проймаючись духом Шевченкових творінь, познайомтесь із їх автором, чесним і благородним чоловіком, осяяним високою метою і сповненим хвилювань за долю України.

     У вас буде можливість погортати сторінки найстарішого видання "Кобзаря" (1894р.) та останнього ювілейного (2014р.), які зберігаються в нашій бібліотеці, а також дізнатися цікаві факти з біографії Тараса Григоровича, переглянути альбоми з репродукціями картин талановитого художника.





     А родзинкою нашої виставки є СУДОКУ "Шевченківське", розгадавши яке ви відкриєте для себе, можливо досі незнанні вами, факти про нашого великого Кобзаря.


     Всі ваші відповіді на судоку ми чекаємо при особистому відвідуванні нашої бібліотеки або надсилайте їх на електронну адресу юнацького відділу yuncmb@gmail.com
     На переможця чекає приз! Бажаємо успіху!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар