понеділок, 28 січня 2019 р.

Вікімарафон-флешмоб в юнацькій

З нагоди 15-річчя української Вікіпедії громадське обєднання «Вікімедія Україна» з 26 по 30  січня проводило Вікімарафон-флешмоб з написання  якомога більшої кількості статей до Вікіпедії. Вікімарафон ставив за  мету привернути увагу до важливості поповнення україномовного розділу Вікіпедії та поширення вільних знань й україномовного контенту загалом. 



Юнацький відділ ЦМБ долучився до проведення Вікімарафона-флешмобу, надавши затишне приміщення та  6 комп’ютерів з вільним доступом до Інтернету  для учасників.



Протягом трьох годин учасники заходу мали змогу навчитися самостійно редагувати статті з Вікіпедії за допомогою візуального редактора,

 


перекладати статті з Вікіпедії іншою мовою



 та отримали поради для написання статей самостійно на основі джерел.
Захід проходив у дружній невимушеній обстановці під безпосереднім керівництвом Богдана Волошко та Валерії Голик,



з ароматом запашного чаю,


і не без сувенірів у вигляді  значків, ручок


з символікою Вікіпедії, пречудових листівок Підгорецького замку, що складаються з двох частин: ліворуч – репродукція гравюри Яна Матейко,


праворуч –фото Катерини Байдужої, однієї з учасниць конкурсу «Вікі любить пам’ятки 2018», та пам’яток «Як редагувати Вікіпедію», для подальшої самостійної роботи учасників по наповненню україномовного розділу Вікіпедії. Бібліотека ж завжди буде рада бачити долучитися до цієї потрібної справи і надасть зі свого боку всю необхідну довідкову літературу. Працюймо разом над створенням україномовного контенту Вікіпедії!




Немає коментарів:

Дописати коментар