четвер, 6 березня 2014 р.

200 - тій річниці  від дня народження Т. Г. Шевченка присвячується...

  Є в світовій історії особистості, чия велич визначається не тільки їхньою літературною спадщиною, а й всією сукупністю творчості та суспільної діяльності, самою символічністю їхнього буття. Саме таким для українців є Т.Г. Шевченко. Для вшанування пам 'яті великого пророка українського народу, на честь 200-ї річниці від дня народження, держава оголосила 2014 рік - Роком Т. Г. Шевченка.
"Геній, мислитель, пророк..." - книжкова виставка, присвячена великому українцю.
Геніальні поетичні збірки, книги, що розкривають особистість поета, його автобіографічні сторінки, афоризми, що актуальні і сьогодні - ось далеко не повний перелік книг, що представлені на полицях нашої виставки. Щоб переконатися, що Т.Г. Шевченко органічно вписується у сучасне життя, потрібно частіше звертатися до Кобзаря, шукаючи в ньому відповіді на болючі питання сьогодення.Це ми і пропонуємо Вам зробити. Але давайте звертатися до великого Кобзаря не тільки сьогодні, не тільки тому, що в березні ми завжди відзначаєм Шевченківські дні. 


  Логічним продовженням  виставки є викладка літератури  присвяченої  лауреатам  Шевченківської премії, яскравим послідовникам слова і діла Великого Тараса.




















Немає коментарів:

Дописати коментар