понеділок, 1 червня 2015 р.

      «Кидай палити – 
                       рятуй себе!

31 травня  — це привід для кожного курця хоча б на один день відмовитися від сигарет, оскільки останній день травня — це Всесвітній день без тютюну. Куріння тютюну відноситься до числа найбільш поширених шкідливих звичок в більшості країн світу. На сьогоднішній день куріння є не тільки медичною але й соціальною проблемами. Доведено, що куріння тютюну є великою небезпекою для здоров’я і призводить до виникнення різних захворювань, які спричиняються до передчасної смерті людей. Смертність від раку легень серед курців у 20 разів вища, ніж серед тих, що не курять. Також курці в 13 разів частіше хворіють на стенокардію (захворювання серця) і в 10 разів частіше на виразкову хворобу шлунка. Як правило, курець живе на 6-8 років менше, ніж його ровесник, який не курить.
         Куріння - це соціальне лихо. Через нерозуміння, сліпе наслідування моди, дорослих, ровесників підліток починає курити-спочатку робить одну затяжку, викурює одну сигарету, а потім тягнеться до пачки знову і знову. І так куріння стає звичкою. А почати куріння набагато легше, ніж покинути. Саме тому юнацький відділ ЦМБ ім.Горького присвятив цій проблемі акцію «Кидай палити – рятуй себе!» , що проводилася 1 червня на вулиці перед приміщенням бібліотеки.

            Суть акції в тому, щоб донести до молоді інформацію про шкідливість куріння, примусити замислитися над тим що важливіше – коротке задоволення чи власне здоров’я? Прохожим було запропоновано для початку поміняти сигарету на цукерку, а ще не задурманювати мізки нікотином, а тренувати їх гарною, розумною книгою, яку звичайно ж можна знайти в бібліотеці. Інформацію про бібліотеку учасники отримували з флайєрів, що роздавали бібліотекарі. Питання чи змогли бібліотекарі переконати учасників кинути палити залишається відкритим, але гарний настрій подарувати змогли стовідсотково. В цьому можете впевнитися самі!



 





 




Немає коментарів:

Дописати коментар