понеділок, 26 вересня 2016 р.

Кременчук прадавній і сучасний

    Кременчук...   445 років тому він постав на мальовничих берегах Дніпра. Овіяний легендами й уславлений героїчними сторінками історії, сьогодні знову скликає друзів на свої іменини.    445 років... Як для історії це невеликий період часу, для життя міста  - ціла епоха. Будувалися, руйнувалися і знову відбудовувалися фортеці, храми, оселі, вирощувався хліб, розвивалися ремесла й торгівля, змінювалися покоління людей. Життя міста йшло своєю чередою. 
  Напередодні Дня міста пропонуємо вам з допомогою експонатів, представлених на виставці, дізнатися про археологічні пам'ятки нашого міста різних епох, уявити минуле наших пращурів, їх матеріальне життя та духовні сподівання. 


    
    Камінь-реєстр, якому близько 3 млрд. років, розповість вам про час та рівень повеней в місті Кременчуці протягом XVIII - XX століття, старовинна ікона нагадає вам про Успенський собор, який був найкращою архітектурною спорудою періоду класицизму на території колишньої Кременчуцької фортеці. 




    Тарас Шевченко розповість легенду про чумацький шлях (Ромодановий шлях), який проходив від Кременчука до Ромен. Цю легенду він переповів в своїй повісті "Наймичка". 


    Нитка часу продовжується і до сьогодення, і колиска у вигляді міста Кременчука зберіглася і перетворилася  з маленької фортеці над Дніпром, побудованої в 1571 р. на сучасне розвинене місто з високим економічним потенціалом та оригінальною архітектурою міста, квітучими та затишними парками та скверами.
    І наша виставка ознайомить вас з найоригінальнішими візитними картками сучасного Кременчука.
    Гонг Миру - індонезійський символ миру, і Кременчук - перше місто в світі, яке не має статусу столиці, але йому надана честь встановлення Гонгу і дев'яте місто на планеті, де є Гонг Миру.  


    Літак та бронетранспортер приверне вашу увагу до Меморіалу-музею під відкритим небом, який представлений вісьмома зразками військової техніки, та Кременчуцького музею авіації та космонавтики, атмосфера якого дасть можливість вам поринути в міську історію авіації. 


    В Інтернет центрі нашого відділу представлена електронна виставка-заставка, яка вітає та знайомить наших користувачів з візитними картками прадавнього та сучасного Кременчука.
   Тож ми запрошуємо Вас не гаяти час і долучитися до перлин прадавнього та сучасного міста-красеня над Дніпром, ім'я якому Кременчук.

З 445 річницею Кременчука щиро вітаємо Вас!!!!




 
 









Немає коментарів:

Дописати коментар