суботу, 17 лютого 2018 р.

На побачення в бібліотеку

Цього холодного, лютневого дня навіть повітря сповнене загадковою аурою кохання і романтики. Амури поспішають поєднати пари, почуття яких, перевірені часом та допомагають зустрітись половинкам.  14 лютого - День Святого Валентина. Довгоочікуване свято, на яке чекають усі закохані. Мабуть, тому так легко і органічно увійшло воно до нашого календаря.


Нам було дуже приємно саме в цей день запросити на бібліотечне побачення учнів школи №5, щоб розповісти їм:


романтичну легенду  про священника Валентина з римського міста Терні, який не зважаючи на заборону імператора Клавдія 11, укладав шлюби легіонерів з їхніми  коханими і  за це був страчений…


цікаві повідомлення про країни, де це свято відзначається вже багато десятків років та їх оригінальні традиції та обряди …

У нашій країні день святого Валентина вважається дещо новим святом. Його почали відзначати порівняно недавно, але тим не менше і у нас поступово складаються свої традиції: наприклад дарувати листівки у формі серця –валентинки і таким чином заявляти про свої почуття. Саме такі оригінальні листівки ми і запропонували присутнім зробити власноруч на нашому майстер класі, з тим, щоб потім вручити їх найдорожчим, найріднішим людям.






Найголовніше, щоб валентинка була подарована щиро, з любов’ю і від душі




В свою чергу, з любов’ю, ми подарували невеличкі сувеніри, у вигляді сердечок,  які заздалегідь зробили напередодні свята, як символ того, що бібліотека завжди поряд і книги з романтичними історіями чекають на побачення з своїми читачами. Маємо надію, що вони стануть яскравим спомином про відвідини бібліотеки в день Святого Валентина. Хочеться, щоб і у дорослому житті їхні почуття завжди були щирими і взаємними.




 Чарівне дерево кохання в юнацькому відділі  в цей день  рясно заквітло неймовірними зізнаннями в коханні  та прихильності до найближчих людей на валентинках і в серцях наших гостей. 







Немає коментарів:

Дописати коментар