неділю, 29 вересня 2019 р.

Святковий вересень.

Вересень багатий на свята та події – це і 1вересня, коли школярики повертаються за парти, це і День нашого рідного міста, звичайно, Всеукраїнський день бібліотек, з чим щиро вітаємо наших колег.
 Є ще одна подія, яка наповнює гордістю полтавців –    9 вересня виповнилося 250 років від дня народження    І. П. Котляревського, всесвітньо відомого автора «Енеїди» та п’єс «Наталка Полтавка» і «Москаль чарівник», який по-праву вважається батьком сучасної української мови та який народився та прожив все своє життя саме в Полтаві.
  Тож ми, також, долучилися до святкування такого значного ювілею нашого улюбленого земляка. 





  Іван Петрович був людиною веселою, атристичною, з гарним почуттям гумору, тому  ми  і вирішили познайомити наших гостей з  ним трішечки нетрадиційно, відступаючи від рамок шкільної програми.

 Начебто все починалось тривіально – виступ ведучої, яка знайомила з біографією ювіляра,



 але все іде шкереберть, коли до зали заходить колоритна Наталка Петренко з Полтави, яка приїхала в Кременчук до родичів  і саме проходила повз та випадково почула  імя улюбленого автора. 


Її цікавить все, що повязане з Котляревським та навіть більше! 


Серед присутніх виявляється постійна відвідувачка бібліотеки – науковець, яка відсуваючи ведучу, починає цитувати біографів Котляревського, відповідаючи на питання безпосередньої Наталки.







 Ведуча намагається спрямовувати захід відносно сценарію, але це не так уже і просто з цими панянками. 


Ось так весело та гамірно знайомилися присутні з Іваном Петровичем та його творами. Сміялися разом з козаками Енея, спостерігаючи їх пригоди у мультфільмі «Енеїда»,


підспівували Наталці Полтавці, куштували смачні бублики виготовлені за рецептом з «Енеїди» Наталкою Петренко, 





яка по закінченню заходу виявила бажання записатися до бібліотеки, де вона дізналася стільки цікавого. Звичайно, що в цьому, їй та іншим бажаючим ми, з задоволенням, допомогли.


  То ж приходьте до нас і ви – у нас цікаво!


Немає коментарів:

Дописати коментар