неділю, 26 травня 2019 р.

І розквітає бісер навесні…





Ось і юнацький відділ останніми весняними деньками розквітнув яскравими барвами чудових квітів, зроблених вмілими руками   гуртківців орігамі та бісероплетіння ОДЮК Таланіної Ірини( 10р), Килинич Євгенії( 8 р), Шмонденко Ані (10 р), Лихошерстого Ростислава ( 9 р) та Питулько Ольги ( 9 р). Відкриває їм чудовий світ бісероплетіння та вишивки бісером керівник гуртка Таланіна І.І.





Цей чудовий вид мистецтва вишивки бісером захоплює не тільки дітей. Заглянувши до історії дізнаємося, що батьківщиною бісеру був Стародавній Єгипет, де з непрозорого скла виготовляли штучні перли понад 4000 років тому. З того часу жінки втратили спокій. Ці різнокольорові, блискучі перлинки (які по-арабському називалися "бусра" - "бусер") мали дуже ефектний вельми коштовний вигляд. 
Ось і наші майстрині, давні друзі нашої бібліотеки Валентина Власенко та Світлана Василишина давно і надовго закохалися в мистецтво вишивання бісером, яке стало і захопленням, і приємним проведенням вільного часу, і джерелом справжньої естетичної насолоди. 


А ще це захоплення робить затишнішими їхні оселі та оселі їх рідних та знайомих, бо вони мають чудову рису характеру дарувати свої вироби, що несуть тепло їх рук та сердець найближчим людям. Як от сьогодні вони надали свої роботи юнацькій бібліотеці,





 щоб наші відвідувачі змогли ближче дізнатися як бісеринка до бісеринки складаються в такі тонкі узори на полотні, а ті в свою чергу перетворюються у чудові квіти, предмети, будинки, пейзажі чи навіть лики святих!






А як чудово одягти вишиванку, виготовлену власними руками і не тільки собі, але і донці, і внучці!




 Поруч з роботами майстринь звичайно книги, книги про бісер, бісероплетіння, вишивку, різні техніки та поради для початківців. То ж наші молоді відвідувачі можуть дізнатися багато нового та корисного про найзахопливіше хоббі, що може стати і навіть справою всього життя.





Попереду канікули, а отже багато вільного часу. Завітайте до нас і отримайте задоволення від спілкування з книгою і прекрасним!





Немає коментарів:

Дописати коментар