вівторок, 28 травня 2019 р.

Літні канікули…

     Канікули – це час коли можна відпочивати, нічого не робити, нікуди не поспішати. Дійсно, відпочивають і так, але школярі пришкільного табору для обдарованих дітей ліцею № 5 рахують інакше. Канікули – це пора, коли можна і побачити, і дізнатися багато цікавого. Ось наприклад, завітати в Міський сад.  Виявляється, що це також цікаво. Адже не кожен знає, що це один із перших ландшафтних парків України, навіть старіший знаменитої Софіївки в місті Умань. Про непросту історію парку, що, як птах Фенікс, переживав  і занепад, і відродження  дізналися діти з розповіді  провідного бібліотекаря Тимощук Л.В. 



             

 А оскільки історія парку  тісно переплітається з історією  нашого міста, то присутні  відкрили для себе ще багато цікавого, що викликало бажання поділитися своїми, почутими від своїх рідних, цікавинками про Кременчук.

   

   Ось так, спілкуючись та милуючись краєвидами улюбленого куточка кременчужан, проходила наша екскурсія.    Бажаючим дізнатися більше, була рекомендована чудова книга А. Лушакової « Городской сад», яка є в фондах нашої бібліотеки. 





   І родзинкою нашої зустрічі був візит до старожила нашого парку – дуба черешчатого. 



Дослідним шляхом ми вираховували його вік – 214 років! Побажавши старожилу ще багато років життя, 



вирішили, на пам’ять про цікаву зустріч,  зробити фото  на фоні патріарха Міського саду. 



Ось такий початок літніх канікул вийшов у ліцеїстів. Бажаєте змістовно проводити час  - приходьте до нас, ми маємо чим вас здивувати.😃

Немає коментарів:

Дописати коментар